Nutanix Database Automation (NCP-DB) 6.5 NCP-DB-6.5 Dumps

Karon Bill
5 min readFeb 27, 2024

Start to prepare for NCP-DB-6.5 Nutanix Certified Professional — Database Automation (NCP-DB) 6.5 exam? Passcert offers a comprehensive collection of the latest Nutanix Database Automation (NCP-DB) 6.5 NCP-DB-6.5 Dumps to help you excel in your exam. By utilizing these Nutanix Database Automation (NCP-DB) 6.5 NCP-DB-6.5 Dumps, you will gain a deep understanding of the various types of questions that you can expect to encounter in the actual Nutanix NCP-DB-6.5 exam. With our carefully curated Nutanix Database Automation (NCP-DB) 6.5 NCP-DB-6.5 Dumps, you can confidently prepare yourself for success in your upcoming certification journey.

Nutanix Certified Professional — Database Automation (NCP-DB) 6.5

The Nutanix Certified Professional — Database Automation (NCP-DB) 6.5 certification assesses your ability to deploy, manage, optimize, and troubleshoot database workloads using Nutanix Database Service (NDB). The exam for the Nutanix Certified Professional — Database Automation (NCP-DB) 6.5 certification consists of 75 multiple-choice questions. Candidates are given a time limit of 120 minutes to complete the exam. The exam is available in both English and Japanese languages. The pricing for the exam is $199 USD.

Successful candidates typically have 1–2 years of experience in database management, with at least 6 months of experience in Nutanix Database Service or Nutanix Era. They are usually database administrators, Nutanix technical employees, Nutanix channel partners, Nutanix OEM vendors, and Nutanix customers who can effectively provision, patch, protect, and clone NDB-managed databases.

Exam Objectives

Section 1 — Describe NDB Concepts

Define database and NDB terminology

Describe NDB features and benefits

Section 2 — Deploy and Configure an NDB Solution

Deploy an NDB Instance

Configure an NDB Instance

Configure NDB High Availability

Section 3 — Monitor Alerts and Storage Usage Within an NDB Implementation

Monitor alerts

Monitor and manage storage usage

Section 4 — Operate and Maintain an NDB Environment

Apply procedural concepts to register database server VMs and databases

Apply procedural concepts to provision databases

Apply procedural concepts to test and publish database patches

Determine the correct method to apply Linux OS patches

Upgrade databases

Given a scenario, troubleshoot NDB operations

Section 5 — Protect NDB-managed Databases Using Time Machine

Create, delete, and modify SLA retention policies

Given business requirements, perform a database clone

Apply procedural concepts to restore source databases

Refresh clones

Apply policies to protect databases

Apply procedural concepts to create Data Access Management (DAM) policies

Section 6 — Administer an NDB Environment

Manage NDB profiles

Perform NDB software upgrades

Apply procedural concepts to add Nutanix clusters to NDB

Manage networks in NDB

Manage access controls in NDB

Identify how to use NDB APIs and CLI

Benefits of Earning NCP-DB certification

By earning the NCP-DB certification, you can experience numerous benefits that will boost your career in the field of database management. Here are some of the key advantages:

- Utilize and prominently display the official NCP-DB logo to enhance recognition and promote your affiliation with the Nutanix Certified Professional — Database (NCP-DB) program.

- Earn and showcase the prestigious NCP-DB Digital Badge from Credly, which serves as a verifiable proof of your expertise in Nutanix database technologies.

- Gain exclusive access to the Nutanix Certification store, where you can explore and purchase a wide range of resources, training materials, and merchandise related to Nutanix products and certifications.

- Enjoy special discounts and offers on Nutanix events, including conferences, webinars, and workshops, allowing you to stay up-to-date with the latest industry trends and network with like-minded professionals.

- Get early access to cutting-edge educational programs and initiatives developed by Nutanix, enabling you to enhance your skills, expand your knowledge, and stay ahead of the curve in the ever-evolving world of technology.

Share Database Automation (NCP-DB) v6.5 NCP-DB-6.5 Free Dumps

1. When trying to restore a database via Time Machine (TM), the option to restore data to a Point in Time is not available.

What should the administrator do to enable Point in Time Recovery?

A.Use an SLA that supports Continuous Log retention.

B.Update the TM schedule to perform DB Log catch up.

C.Take a Manual snapshot and use it for DB recovery.

D.Use Brass SLA & update the Log catch up frequency.

Answer: C

2. An administrator needs to restore a source database from a snapshot. The database shares the source volume with multiple other databases.

How does NDB handle this database restore operation?

A.Copies the specific database files to the source volume

B.Replaces source volume with specific db disks

C.Replaces the source volume with the snapshot volume

D.Copies all database files to the source volume

Answer: A

3. An administrator is tasked with auditing NDB SLAs. What data will the administrator be reviewing?

A.Snapshot schedules

B.Clone Management

C.Data retention policies

D.Recovery Time Objective

Answer: C

4. What is the purpose of Data Access Management policies in NDB Multi-Cluster?

A.To register multiple Nutanix clusters in NDB

B.To perform snapshot operations on a single Nutanix cluster

C.To manage time machine data availability across all registered Nutanix clusters in NDB

D.To remove data accessibility of a time machine across all registered Nutanix clusters in NDB

Answer: C

5. An administrator would like to replicate database snapshots to remote Nutanix clusters.

What should the administrator do to manage Time Machine data availability across all registered

Nutanix clusters in NDB?

A. Add Data Access to each Nutanix cluster and assign a DAM policy.

B. Update the cluster’s Data Access & select the remote cluster.

C. Update the SLA on the Time Machine & schedule the remote replication.

D. Select the snapshots & replicate them to each Nutanix cluster.

Answer: A

6. Which statement is true regarding the NDB alert retention feature?

A. NDB supports alert retention globally.

B. NDB supports retention at the individual policy.

C. NDB supports retention at the grouped policy.

D. NDB supports retention at the registered cluster.

Answer: B

7. An administrator needs to patch a PostgreSQL database server VM from version 13.4 to 13.8.

What is the first step within the NDB patching workflow to accomplish this task?

A. Create a new Software Profile with PostgreSQL 13.8.

B. Create a maintenance window and add this PostgreSQL server 13.8 to the queue.

C. Create a new Database Parameters profile for PostgreSQL server 13.8.

D. Create a Software Profile Version with PostgreSQL 13.8.

Answer: D

8. A database administrator wants to define initialization variables for different types of database engines and workloads, like OLTP and DW.

What type of profile would be used?

A. Software Profile Version

B. Network

C. Compute

D. Database Parameters

Answer: D

--

--